Rehab via ridning
häst

REHAB VIA HÄST

- RIDNING OCH LEDARSKAPEn upplevelse för dig som vill komma ut i den vackra skogen och rida, kanske ta en fika på vägen eller bara få umgås med hästen.

Det finns oändliga möjligheter, det är bara du som vet hur din stund med hästen ska vara.


Allt fler studier och projekt visar på att närheten till natur och djur är hälsofrämjande för människan och i rehabilitering till häst har du möjlighet att kombinera detta.

Erfarenheter av rehabilitering till häst har visat att ridning ger problembefrielse här och nu, genast. Det kan förklaras med att hästen upptar dina tankar som gör att dina problem distanseras.


Det är även avkopplande och avstressande när du sköter hästen, dessutom får du vid ridning förbättrad kondition, muskelstyrka, balans och en ökad kroppskännedom.

Effekterna blir ett stärkt självförtroende och ett psykiskt och fysiskt välbefinnande.

Man förklarar att det med att de verksamma ingredienserna är närheten till hästen, bekräftande samvaro och en avstressande lantlig miljö.


Du behöver inte kunna rida för att ha glädje av rehabilitering till häst för mina hästar är vana vid alla sorters ryttare och jag har lång erfarenhet av att lära ut och involvera människor på ett trivsamt sätt i hästarnas värld.